VIER-reeks 'Ooit Vrij' in Canada genomineerd voor prestigieuze Rockie Award

VIER-reeks 'Ooit Vrij' in Canada genomineerd voor prestigieuze Rockie Award

De virtuele uitreiking vindt plaats op 15 juni 2020

Ooit Vrij, de docureeks van Woestijnvis die in het najaar van 2019 te zien was op VIER, is genomineerd voor een Rockie Award van het World Media Festival in het Canadese Banff. Dat heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt. Het prestigieuze BANFF World Media Festival bestaat al veertig jaar en vormt één van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content. Ooit Vrij is genomineerd in de categorie ‘Reality: Docusoap & Docuseries’. In diezelfde categorie dingen ook de Britse reeksen Who are you calling fat? en 24 hours in A&A en het Amerikaanse Life Below Zero en Pit Bulls & Parolees mee naar het gegeerde beeldje. De winnaars van Het BANFF World Media Festival worden bekend gemaakt op 15 juni tijdens een live stream ceremonie. Ondertussen is er ook al een tweede seizoen in de maak van het succesvolle programma, dat dit najaar te zien zal zijn op VIER.

Eindredacteur Tess Uytterhoeven: “Wij zijn heel blij dat Ooit Vrij genomineerd is. De gevangenis is een wereld die vaak sensationeel in beeld wordt gebracht. Het is fantastisch dat een eerlijke inkijk met oog voor de menselijke verhalen gesmaakt wordt. Na een goed ontvangen eerste seizoen zijn we met veel enthousiasme aan een nieuwe reeks begonnen. Bij het uitbreken van het coronavirus waren we volop aan het filmen in een aantal nieuwe gevangenissen. Het leven binnen de muren is erg veranderd sindsdien: het bezoek is geschrapt, de gedetineerden mogen niet meer op uitgang om werk te zoeken of begeleiding te volgen. Hun leven lag al stil, maar nu is hun connectie met de buitenwereld nog feller afgesnoerd. Dat levert interessante thema’s op. Hoe reageert een gesloten gemeenschap op een bedreiging van buitenaf? Wat doet die bedreiging met de relatie tussen personeel en gedetineerden? Hoe is het om vrij te komen in een wereld die lang niet meer zo vrij is als vroeger? Het zijn boeiende tijden, binnen en buiten de muren.”

Het eerste seizoen van Ooit Vrij tikte af op gemiddeld 651.000 kijkers en 25,4% marktaandeel op VVA 18-54.

De VIER-reeks Callboys viel eerder al in de prijzen op het BANFF: in 2017 won de reeks van Jan Eelen de Rockie Award in de categorie ‘Best Comedy Series: Non-English Language Program’.

Barbara Salomon Persmanager Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over De Vijver Media

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

De Vijver Media