VIER-programma De Container Cup maakt kans op prestigieuze Gouden Roos

VIER-programma De Container Cup maakt kans op prestigieuze Gouden Roos

De Container Cup, het originele en succesvolle familieprogramma van Woestijnvis dat tijdens de eerste lockdown in maart op VIER en Play Sports te zien was, is genomineerd voor een Rose D’Or Award. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Het prestigieuze prijzenfestival bekroont al sinds 1961 de beste Europese entertainmentprogramma’s. De Container Cup moet het in de unieke categorie ‘Innovation in the Time of Covid’ opnemen tegen het Italiaanse ‘Petrolio’, het Amerikaanse ‘Homefest: James Corden’s Late Late Show Special’, het Britse ‘The Proms 2020’, ‘En Casa’ uit Spanje en ‘Frontberichten’ van onze noorderburen. Die categorie is er dit jaar voor het eerst bij als erkenning voor innovatieve projecten in deze uitzonderlijke coronatijden. De 59ste Rose D’Or Awards worden dit jaar uitgereikt op 9 december tijdens een livestream, gepresenteerd door comedian Nish Kumar. Ondertussen zijn de makers van De Container Cup volop alles aan het voorbereiden voor een tweede seizoen, dat in 2021 op tv te zien zal zijn.

Presentator en commentator Pedro Elias: “Ik ben zeer blij en vereerd met de nominatie voor wat toch één van de strafste prijzen in tv-land is. Hulde aan de bedenkers, het hele Container Cup team en alle sporters die duizend doden zijn gestorven in onze container. Merci ook aan alle kijkers. Kom zeker ook eens langs in seizoen 2!”

De Container Cup was dit voorjaar goed voor gemiddeld 356.000 kijkers en 21,7% marktaandeel op de zenderdoelgroep VVA 18-54 in de vooravond. Later op de avond keken er nog eens gemiddeld 203.000 kijkers naar de herhaling, wat nog eens 18,7% marktaandeel opleverde. En met daarbovenop maar liefst 1.754.000 online views bleef de reeks dus duidelijk ook in het buitenland niet onopgemerkt.

Ook enkele andere Belgische inzendingen maken kans op een Gouden Roos: VTM-programma’s Hoe Zal Ik Het Zeggen? en De Code Van Coppens en VRT-producties Nachtraven en Labels.

Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

 

Over De Vijver Media

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

De Vijver Media