SBS zet groei in 2019 verder met drie nieuwe schermgezichten

SBS zet groei in 2019 verder met drie nieuwe schermgezichten

Met drie nieuwe gezichten, negen nieuwe programmatitels en nog meer sterkhouders zet SBS in 2019 verder in op groei met de zenders VIJF, VIER en ZES. De zendergroep wil het historische marktaandeel van 20,1% in 2018 opnieuw overtreffen. Ter vergelijking: in 2017 haalde SBS 19,3% en in 2016 17,9%. Viktor Verhulst maakt tegen de zomer bij SBS zijn schermdebuut met de vernieuwende en interactieve dagelijkse realitysoap Love Island, vaste waarde Frances Lefebure verrast op VIER met sterke verhalen over jonge mensen die domweg veel te vroeg om het leven kwamen in Forever Young, terwijl nieuwkomers Dina Tersago en Evi Hanssen Blind Gekocht en Help, mijn borsten staan online! bij SBS lanceren tussen de vele bewezen successen van Gert Verhulst, James Cooke, Pedro Elias, Gilles Decoster, Jani Kazaltzis, Evy Gruyaert, Axel Daeseleire, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Erik Van Looy, Wim Opbrouck, Bartel Van Riet, Bart Raes, Joris Brys,  Gilles Van Bouwel, Eric Goens en Peter Boeckx. VIER breidt het fictie-aanbod uit met De Dag naast nieuwe seizoenen van Callboys, Gent-West en Auwch.

VIJF trekt voorjaar op gang met André Hazes, Straffe Verhalen & heel wat nieuwe films en series

Op VIJF is drama dit voorjaar nooit ver weg. Vanaf midden februari pakt de zender uit met het nieuwe seizoen van Temptation Island, en we starten meteen met een extra lange aflevering. We hebben er allemaal even op moeten wachten, maar het spel der verleiding gaat weer beginnen. Vier moedige koppels gaan opnieuw de ultieme relatietest aan. In het exotische Thailand worden ze 15 dagen lang van elkaar gescheiden en omringd door wellustige  vrijgezellen die er alles aan doen om hun partner te doen vergeten. Nog nooit was de  angst voor de relatietest zo groot als nu. Verdrinken de koppels in de verleiding? Verliezen ze elkaar of eerder zichzelf? Wie overleeft de test en wij blijft alleen achter? Annelien en Rick hopen alvast van harte dat de vier koppels het Land van de Glimlach met een glimlach verlaten.

Geen programma dat zoveel over de tongen gaat als Temptation Island. Daarom krijgt het grote feest der verleiding opnieuw een digitaal staartje met Goedele on Top. Wie niet genoeg krijgt van het veelbesproken programma kan dit voorjaar na elke aflevering terecht op vijf.be waar Goedele Liekens napraat met de meest markante kandidaat uit de aflevering. Wat bezielde haar om hem te verleiden? Wat ging er door zijn hoofd toen hij de beelden zag? Wat is er nu precies gebeurd? Zowel koppels als vrijgezellen klappen elke week uit de biecht. 

Het nummer ‘Leef’ van André Hazes Jr werd afgelopen najaar al een megahit in Vlaanderen en binnenkort is de sympathieke Nederlander ook te zien bij VIJF. In zijn realityreeks André Hazes: ik haal alles uit het leven volgen we het bruisende leven van de zanger, zijn vriendin Monique, zoontje Andre en hun familie en vrienden. Met alle hoogte- en dieptepunten in hun woelige levens.

Ook Shopping Queens keert terug. Elke week gaan 4 vrouwen opnieuw de strijd met elkaar aan om kans te maken op de titel van ‘Shopping Queen’. De opdracht: scoor voor een speciale gelegenheid een bijpassende outfit. Hiervoor krijgt iedereen hetzelfde budget. Stylist Jani geeft - zoals steeds - zijn ongezouten mening over de geshopte outfit en reikt wekelijks het Shopping Queens-kroontje uit.

En eindelijk is de floshua van Joshua - gekend van het vorige seizoen van Temptation Island -  niet langer een groot mysterie, want dit voorjaar gaat hij naakt daten op een onbewoond eiland in Adam zkt. Eva VIPS. En over naakt daten gesproken, ook in de Britse tv-show Naked Attraction geven ze zichzelf letterlijk bloot. Vrijgezelle mannen en vrouwen kiezen hun toekomstige dating partner puur op basis van hun lichaam. Straf!

Straffe Verhalen zullen er altijd zijn en ook dit voorjaar zijn er een heleboel nieuwe verhalen te rapen op VIJF. Van mensen die kampen met een psychologische stoornis tot kinderen die billionair zijn. Zoals altijd zijn de verhalen pakkend, uiteenlopend en vooral straf.

Ook films en series mogen niet ontbreken. Nieuw dit jaar zijn de dramareeks Imposters en de crimereeksen The Rookie (met o.a. Nathan Fillion, gekend van Castle) en Instinct. Maar ook enkele oude bekenden keren terug naar het scherm met nieuwe afleveringen van o.a. Grey’s Anatomy, Station 19, Criminal Minds en Bull. Ook de meest meedogenloze makelaars uit LA en New York uit de realityreeks Million Dollar Listing zetten opnieuw alles op alles voor één van hun vele spraakmakende miljoenendeals. De filmfans worden bediend met Waargebeurde drama’s, aanstekelijke dansfilms en een hoop steracteurs en -actrices om bij weg te dromen.

Nieuwe dagelijkse reality-soap bij SBS

 • Love Island met Viktor Verhulst
Story image

De zomer van 2018 was heet, maar SBS plant de zomer van dit jaar nog broeieriger te maken met de heetste loveshow van het moment. In Love Island worden een aantal sexy, jonge singles gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland met maar één doel: de ware liefde vinden. Ze zijn op zoek naar hun perfecte match, maar zoals wel vaker loopt de zoektocht naar the one zelden over rozen. Een stevige dosis flirten, jaloezie en afwijzing gooien regelmatig roet in het eten.

En niet alleen moeten ze hun partner zorgvuldig uitkiezen, ook moeten ze de kijkers weten te overtuigen. Samen moeten de kandidaten de harten van de kijkers thuis zien te veroveren, want onder meer via de website van de zender en Love Island-app kan de kijker een oordeel vellen door middel van zijn stem. Wie de kijker niet weet te overtuigen, riskeert het programma te moeten verlaten. En ook de Vlaamse kijker, die is daar in 2019 live getuige van. Wie wordt onverbiddelijk naar huis gestuurd en welk koppel mag blijven om hun liefde te bewijzen?

De van oorsprong Britse reality dating-show - een format van ITV Studios Entertainment in samenwerking met Motion Concent Group - is aan de overkant van het kanaal een schot in de roos voor ITV2 en domineert sindsdien wereldwijd elk seizoen wekenlang alle gesprekken op sociale media. Het format, waarin de kijker bepaalt wie blijft en wie moet vertrekken, werd intussen al aan talrijke landen verkocht, en is in onder meer in de Noordse landen, Australië, Duitsland en de Verenigde Staten te zien.

Dit voorjaar 8 nieuwe en nog meer vertrouwde programma's op VIER

 • Help, mijn borsten staan online (NIEUW)
Story image

Evi Hanssen neemt je mee naar de donkerste kant van het internet, waar je pikante selfie plots niet meer privé is, waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is plots een man van 57 jaar blijkt te zijn en waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je voor een paar honderd of duizend euro af te persen. Welkom in het nieuwe wilde westen, de wondere wereld van sexting, grooming, catfish en sextortion. Vier fenomenen, vier afleveringen, het internet zoals je het liever nìet wil leren kennen.

Een naaktfoto versturen lijkt in eerste instantie onschuldig maar de gevolgen zijn vaak verwoestend. Is het mogelijk de naaktbeelden ooit te laten verdwijnen of zullen deze je de rest van je leven achtervolgen? Evi praat met slachtoffers en experten en beantwoordt alle vragen. Evi gaat ook de confrontatie met de daders niet uit de weg. ‘Help, mijn borsten staan online’ wil het taboe rond deze thema’s doorbreken, want vooral schaamte overheerst bij de slachtoffers, terwijl het echt iedereen kan overkomen.

 • Blind Gekocht (NIEUW)
Story image

Wat gebeurt er wanneer koppels hun spaarcenten én één van de meest belangrijke beslissingen in een mensenleven zonder enige controle volledig uit handen geven? De Vlaming mag dan al met een baksteen in de maag geboren worden, de zoektocht naar de ideale woning lijkt voor velen niet van een leien dakje te lopen. VIER waagt zich aan een verrassend experiment in 2019 in het nieuwe woonprogramma ‘Blind Gekocht' om daar een antwoord op te vinden. In het programma vertrouwen zes koppels al hun spaarcenten blind toe aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect, die zo hun woonlot bezegelen.

De woonexperten gaan op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen en hakken voor hen de knoop door. Eén klein detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat de experten het voor hen hebben gekocht. Dina Tersago begeleidt de kandidaat-kopers doorheen hun spannende avontuur. Bea Vandendael doet de aankoop van het huis en interieurarchitect Bart Appeltans zorgt voor de gepaste aankleding.

 • Don’t Worry Be Happy (NIEUW)
Story image

Het zit hem in de kleine dingen wordt vaak beweerd. Toch streven velen naar de grote onbereikbare dromen. Maar deze levenskunstenaars zijn niet op zoek naar rijkdom, roem of succes. Ze plukken de dag en dansen er doorheen. Ze hebben weinig materiële welvaart, maar voelen zich elke dag de koning te rijk.  Het leven is mooi, als je het maar kan zien. The sky is not the limit, don’t worry be happy is hun lijfspreuk.

 • Trafiek Axel (NIEUW)
Story image

Axel Daeseleire onderzoekt zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop. Een vrouw, een dier, een orgaan en zelfs een kind. Tegen de juiste prijs en mits de juiste contacten. Regels en wetten spelen dikwijls niet eens een rol, geld bepaalt wat mogelijk is en wat niet. In Trafiek Axel bijt Axel Daeseleire zich vast in de internationale trafiek. Die brengt hem onder meer naar Oekraïne, Namibië, Nepal en India. Maar hoe ver de tentakels van een internationaal netwerk ook reiken, Trafiek Axel vertrekt telkens vanuit de Vlaamse realiteit.

Trafiek Axel legt maatschappelijke en ethische kwesties bloot, die telkens journalistiek sterk onderbouwd worden. Axel neemt ruim de tijd om mensen uitgebreid te spreken en pertinente vragen te stellen. Even belangrijk dan het louter blootleggen van een trafiek, is begrijpen hoe het allemaal in elkaar zit. Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? Wie wordt er rijker van en ten koste van wie is dat dan?

 • Grillmasters (TWEEDE SEIZOEN)
Story image

In het eerste seizoen van Grillmasters ontdekten we al dat barbecue veel meer is dan een stuk vlees op de grill met wat geraspte worteltjes erbij. De duo’s én kijkers leerden dat ze met kwaliteitsvolle producten van bij ons, goede materialen en creativiteit de smakelijkste stukken vlees en fantastische side dishes konden bereiden. In seizoen 2 voegen we er ook nog een snuifje wereldkeuken aan toe. Chefs Peter en Seppe nemen de 10 duo’s namelijk mee op culinaire wereldreis… in Vlaanderen. Ze gaan barbecueën bij Belgen met buitenlandse roots. Bekende culilovers als Gert Verhulst, Regi, Stefaan Degand, Bart Kaëll en Luc Appermont assisteren de chefs om de uiteindelijke keuze te maken wie de weekwinnaar wordt.

 • Hotel Römantiek (DERDE SEIZOEN)
Story image

Hotel Römantiek opent voor dit nieuwe en derde seizoen de poorten naar het mysterieuze oosten. Want diep in de Sahara en badend in een sfeer van duizend-en-één-nacht gaan acht mannen en zestien vrouwen op zoek naar een liefdevolle oase. Geen fata morgana’s voor Sven, Otto-Jan en Frances, want zij trekken met hun karavaan oudere reisgezellen dwars door de woestijn voor het avontuur én de liefde van hun leven.

 • Control Pedro (DERDE SEIZOEN)
Story image

Ook Pedro Elias is terug van weggeweest in een nieuw seizoen van Control Pedro. Samen met zijn vier bekende panelgasten zwengelt hij zijn zoekmachine in gang en gaat hij 8 weken lang op ontdekkingsreis op het wereldwijde web. Hij verkent alle uithoeken van het internet en bestudeert de absurdste apps, grappigste websites, de handigste internettips, wildste online games en volstrekt nutteloze hypes. Het uitgestrekte internetlandschap met een oneindige hoeveelheid webpagina’s, Instagram-accounts, privacylekken en hackers wordt door hem in kaart gebracht. Wat de mensheid nog niet wist, absoluut moet weten of gewoon op wil klikken: Control Pedro is het nieuwe Google!

 • Topdokters (ZESDE SEIZOEN)
Story image

Wanneer het leven aan een zijden draadje hangt, maken topdokters het verschil tussen leven en dood. Vanaf maandag 28 januari nemen negen nieuwe dokters, met elk hun eigen medische specialiteit, de kijker mee achter de schermen van hun fascinerende beroep en hun drukke privéleven in het zesde seizoen van Topdokters. Ook dit seizoen heeft de reeks weer een waaier aan karakters, maar drie dingen hebben ze gemeen: de passie om te innoveren, te inspireren en te motiveren. De dokters zijn dr. Eva Van Braeckel (longarts), prof. dr. Marc Gewillig (kindercardioloog), dr. Ann Vandenbroucke (geriater), prof. dr. Frank Plasschaert (kinderorthopedist), prof. dr. Johan Bellemans (knie- en sportchirurg & hoofd medische staf BOIC), prof. dr. Karel Decaestecker (roboturoloog), prof. dr. Ann Smeets (borstchirurg), dr. Luc Stockx (interventioneel radioloog) en prof. dr. Gwen Swennen (aangezichtschirurg).

Dit jaar springen onder andere de innoverende technieken in het oog. Van een uroloog die levende niertransplantaties met de robot uitvoert en een interventieradioloog die via een draadje in de lies bloedklonters uit de hersenen haalt tot een aangezichtschirurg die een Virtual Reality-installatie ontwikkelt om zijn nieuwe instrumenten te presenteren, alles komt aan bod. Ook de relatief nieuwe discipline geriatrie wordt dit seizoen belicht en niet enkel topdokters staan centraal, want ook topsporters komen op consultatie.

 • Forever Young (NIEUW)
Story image

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis deed met hen en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat fatale moment?

In Forever Young reist Frances Lefebure (Hotel Römantiek, Make Belgium Great Again) die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt Frances die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan aan dat veel te korte leven springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’.

Forever Young is een adaptatie van Break Free (VARA/BNN/SkyhighTV). In Nederland won de documentairereeks verschillende prijzen.

 • De Dag (NIEUW)
Story image

De succesvolle fictiereeks De Dag houdt Vlaanderen in spanning op donderdag. Een kleine stad wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt bij iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel. De Dag is de eerste fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos.

 • Gent West (TWEEDE SEIZOEN)
Story image

En ook fictie ontbreekt niet in het zendschema. Het was nog nooit zo spannend in Gent West. Veronique (Ruth Becquart) zit na de moord op Kat al maanden in afzondering en Sam (Charlotte Anne Bongaerts) heeft van de situatie gebruik gemaakt om de controle over de drugstrafiek over te nemen. Wanneer de nieuwe gevangenisdirectrice (Gert Portael) aan de slag gaat, is één van haar speerpunten om de gevangenis drugsvrij te krijgen. Ze laat Veronique uit de isoleercel halen in de hoop dat zij haar kan inzetten om de macht van Sam te breken. Het komt tot een heuse drugsoorlog in de gevangenis, maar Veronique heeft vooral andere plannen: zij zint nog steeds op wraak en wil koste wat het kost de moordenaar van haar dochter laten ombrengen. Desnoods wil ze zelfs ontsnappen om dat zelf voor elkaar te krijgen ...

 • Callboys (TWEEDE SEIZOEN)
Story image

De boys are back. Back in business. En alles is veranderd. Want de Callboys willen naar het volgende level. Devon Macharis, Randy Paret, Wesley Biets en Jeremy – de identiteke tweelingbroer van wijlen Jay- Vleugels zijn in 2019 vastbesloten om de escortsector plat te spelen. Of hoe de M van Mij de W van Wij wordt. Matteo Simoni, Rik Verheye, Stef Aerts en Bart Hollanders in de rol van hun leven, geschreven door Jan Eelen en Youri Boone.

 • Auwch_3 (DERDE SEIZOEN)
Story image

Ook Auwch_ is terug van weggeweest. In het derde seizoen gaat Jan Verheyen dood. Collega’s-Kampioenen Jaak Van Assche, Tuur De Weert en Marijn De Valck krijgen een deel van zijn erfenis, Jani en Chris Willemsen trainen mee voor Boxing Stars bij wereldkampioene Daniella Somers, Wesley Sonck heeft uiterst kostbare voeten, Hilde De Baerdemaker is geestesziek, Axel Daeseleire doet auditie voor de rol van Marcus Burnett in Bad Boys 3 en Ben Segers wordt wakker naast een jonge griet na een dronken nacht:  dat kan alleen maar Auwch_  zijn, met een derde seizoen ongegeneerde en politiek incorrecte humor.

 • Gert Late Night (VIJFDE SEIZOEN)
Story image

Gert en James meren opnieuw, voor de vijfde keer al ondertussen, aan in Antwerpen, in de prachtige schaduw van het Mas. Aan boord van de Evanna ontvangen ze elke week drie bekende gasten en samen met hen maken ze een dagelijkse talkshow waarin alles mag en alles kan.

 • Zo Man Zo Vrouw (ELFDE SEIZOEN)
Story image

Jani Kazaltzis maakt dit jaar opnieuw komaf met Vlaanderens lelijkste outfits in een nieuw seizoen van Zo Man Zo Vrouw. Met zijn scherpe tong en zijn uitstekend gevoel voor mode duikt Jani in de meest extravagante en foute kleerkasten. 7 koppels wagen zich aan een grondige restyling van de kritische stijlgoeroe en dat leidt tot heel wat grappige momenten, gênante ontdekkingen, handige tips en verrassende reveals. Met een beetje sparkle van Jani krijgen hun outfits een fikse boost. Dit keer krijgen niet enkel de koppels een volledige make-over, want ook het programma zelf werd in een nieuw jasje gestoken: het elfde seizoen verhuisde van VIJF naar VIER. 

 • Huizenjagers (VIERDE SEIZOEN)
Story image

In de vooravond bouwt VIER een mooie traditie op met Huizenjagers. Al 3 seizoenen lang geven gepassioneerde makelaars uit heel Vlaanderen het beste van zichzelf om een huis op maat te vinden voor de kandidaat-kopers. 300 huizen uit 25 verschillende streken passeerden al de revue en vanaf 28 januari komen daar in het vierde seizoen nog eens 132 huisbezoeken bij. 11 weken lang – van maandag tot donderdag – gooien elke dag drie nieuwe Huizenjagers alles in de strijd om de titel van beste makelaar én een bod in de wacht te slepen. Elke misstap, blunder, straffe zet of sterke verkoopstechniek wordt onder de loep genomen. Wie krijgt het meeste punten van de kandidaat-kopers?

Dit seizoen zoeken de makelaars naar panden in Aalst, Rivierenland, Gent, Noordkust, Antwerpen, Zuiderkempen, Druivenstreek, Noorderkempen, Groene Gordel rond Brussel en Haspengouw. Nieuw dit jaar is dat er ook een miljoenenweek gepland staat, waarin de Huizenjagers jagen op de meest exclusieve gebouwen, huizen en villa’s. Verder duikt er ook een bekend gezicht op onder de makelaars: Celien Deloof, de dochter van Margriet Hermans. En ook bij de kandidaat-kopers zitten enkele bekende koppen: Beerschot-Wilrijk-voetballer Jimmy De Jonghe, top interieur-decorateur Pieter Porters en showbizz fotograaf Henk Van Cauwenbergh.

 • Stukken van Mensen (VIERDE SEIZOEN)
Story image

Evy Gruyaert keert terug in haar rol als presentatrice van het nieuwe, vierde seizoen van Stukken van Mensen. Het concept blijf hetzelfde: elke aflevering krijgen 4 verkopers de kans om hun pronkstuk te verkopen aan één van de vijf experten aan een zo hoog mogelijke prijs. Bij welke expert happen ze toe? Of laten ze het beste bod aan zich voorbijgaan? Dit seizoen krijgen experten Bie Baert, Paul De Grande, Boris Devis en Patrick van der Vorst er een nieuwe collega-experte bij: galeriste Sofie Van de Velde. Ook de locatie is nieuw: dit voorjaar passeerden alle stukken in het oud gerechtshof in Hasselt, waar de verkopers hun stuk proberen te slijten in de speciaal door de experten ingerichte kamers.

In Stukken van Mensen grijpen enkele bekende Vlamingen hun kans om een mooi bedrag op te strijken voor hun object. Zo trekken Tom Waes, Luc Appermont, Peter Van Asbroeck, Tiany Kiriloff, Christoff en Lesley-Ann Poppe richting Hasselt. Daarnaast zijn er dit seizoen ook een resem zeer unieke en opvallende stukken die de monden van de experten doen openvallen, zoals dé Colt-revolver van oud-president J.F. Kennedy en een schilderij van Herman Brood. Zullen de kandidaten het spel koelbloedig en slim genoeg spelen om de kamer uit te wandelen met een stevig bedrag? En zullen de dealers elkaar de loef afsteken om het beste, mooiste, duurste en meest exclusieve object binnen te halen?

 • Schatten van Mensen (NIEUW)
Story image

In Schatten van Mensen volgt VIER de experten uit Stukken van Mensen bij hun dagdagelijkse bezigheden. De kijkers krijgen een unieke inkijk in het leven, maar vooral het werk van vier bevlogen mensen met een passie voor opmerkelijke voorwerpen, kunst of antiek. Bie Baert en Boris Devis trekken op schattenjacht richting Frankrijk. Patrick van der Vorst neemt iedereen mee naar Schotland om er het domein van de Duke of Buccleugh te ontdekken. Paul De Grande opent zijn prachtige kasteel in Snellegem voor het grote publiek. Bijzondere locaties, unieke ontmoetingen en verrassende objecten: dat is Schatten van Mensen.

 • De Ambassade (NIEUW)
Story image

In alle uithoeken van de wereld is er een Belgische ambassade of een consulaat. Of onze landgenoten nu wonen, werken, of als toerist verblijven in het buitenland, de ambassadeurs en consuls zijn de steun en toeverlaat voor iedere Vlaming. Ze waken over hun welzijn en hun veiligheid, ze zorgen voor administratieve hulp in geval pech, ze ondersteunen hen bij mijlpalen in hun leven en ze staan ook paraat wanneer ergens ter wereld het noodlot toeslaat. 8 afleveringen lang volgen we de verhalen van Vlamingen in nood, die zich richten tot de ambassade om hun problemen van de baan te helpen. Of het gaat om het verlies of diefstal van documenten, een geboorte, een huwelijk, een overlijden, een natuurramp of een terroristische aanslag. De ambassade staat dag en nacht klaar.

De Ambassade laat zien hoe het er aan toe gaat in vijf wereldsteden: het consulaat-generaal in New York, de ambassade in de Keniaanse miljoenenstad Nairobi, het consulaat-Generaal in het Braziliaanse Rio De Janeiro, het consulaat in de Spaanse toeristenmagneet Barcelona en de ambassade in Bangkok, de exotische hoofdstad van Thailand.

 • De Sollicitatie (TWEEDE SEIZOEN)
Story image

Een sollicitatigesprek: heel veel Vlamingen krijgen ermee te maken en voor velen onder hen is het zelfs één van de spannendste momenten uit hun leven. De Sollicitatie zit in het tweede seizoen opnieuw dicht op de huid van de werkgevers en potentiële werknemers. Discreet opgestelde onbemande camera's registreren het levensbelangrijke gesprek en zoomen in op de nervositeit, de uitschuivers en de gloriemomenten. De VIER-kijker volgt de kandidaten van begin tot einde zowel vóór, tijdens als na het sollicitatiegesprek. In elke aflevering werven twee bedrijven iemand aan uit een poule van vier sterke kandidaten. Het duurt slechts 10 seconden om een eerste indruk te maken, maar gelukkig krijgen de sollicitanten één uur de tijd om hun vakkennis, talenten en passie voor de job uit de doeken te doen en hun toekomstige werkgever te overtuigen.

De Sollicitatie ontvangt een brede waaier een bedrijven en werkzoekenden in een gezellige kantoorruimte: van een stijlvol marketing- en communicatiebureau dat op zoek is naar een planning officer tot een kapsalon dat de geknipte kapster hoopt te strikken. Elke kandidaat - jong of oud, ervaren of niet - maakt kans op de job, maar wie legt uiteindelijk het beste gesprek af?

 • Sports Late Night
Story image

Ook in het weekend blijft VIER lokaal aanwezig met voetbal. Op vrijdag, zaterdag en zondag staan de samenvattingen en analyses van de wedstrijden uit de Jupiler Pro League centraal in Sports Late Night. Op vrijdag en zaterdag overlopen Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys alle matchen, doelpunten en betwistbare fases van de dag. Op zondag is het programma dé afsluiter van een weekend vol voetbal met uitgebreide analyses van de wedstrijden van de dag en het voorbije sportweekend samen met voetbalexpert en analist Geert De Vlieger en verschillende bekende voetbalgasten. Sports Late Night volgt ook de Belgen in het buitenland op de voet en zorgt voor een overzicht met alle hoogtepunten van wedstrijden uit de Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse competitie.

 • Champions League

Koning Voetbal scoort op VIER ook met internationaal voetbal van de bovenste plank in de UEFA Champions League. De knock-outfase van het kampioenenbal is in het voorjaar op dinsdag live te volgen op de zender, met telkens ook de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden van die dag.

Club Brugge mag dan wel uitgeschakeld zijn, er blijven nog steeds 14 Belgen over in het prestigieuze toernooi: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen & Mousa Dembélé (Tottenham) Kevin De Bruyne & Vincent Kompany (Manchester City), Romelu Lukaku & Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Thomas Vermaelen (Barcelona), Thomas Meunier (PSG), Simon Mignolet & Divock Origi (Liverpool), Thibaut Courtois (Real Madrid) en Jason Denayer (Olympique Lyon). Wie steekt de Beker met de Grote Oren in de lucht?

 • Dancing With The Stars (TWEEDE SEIZOEN)
Story image

Wie wordt de opvolger van James Cooke? Ook dit jaar gaat VIER op zoek naar de best dansende BV in het tweede seizoen van Dancing With The Stars. In deze uitdagende show gaan een resem bekende gezichten het dansavontuur van hun leven aan. Welk koppel waagt zich het verst, durft alles los te gooien en danst zich naar de volgende ronde? Of de BV’s nu hun beste moves uit freestyle, modern of jazz demonstreren, de jury verwacht niets minder dan het niveau van een vette videoclip. De jury en de kijkers thuis beslissen uiteindelijk wie hen het meest heeft kunnen verleiden.

 • Expeditie Robinson (TWEEDE SEIZOEN)
Story image

Ook Expeditie Robinson staat klaar met een tweede seizoen. Het meest confronterende survivalprogramma ter wereld laat opnieuw kandidaten los op een onbewoond eiland, waar enkel de wet van de sterkste geldt. De kandidaten gaan een maand lang de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen. De inzet? Een geldbedrag van 25.000 euro.

 • De Slimste Mens ter Wereld (ZEVENTIENDE SEIZOEN)
Story image

Ook de best bekeken quiz van Vlaanderen komt terug in 2019. Een dagelijks doch immer spannend gevecht tussen drie prominenten in een arena van weten, wagen en winnen. Dagelijks de tranen van en voor een gesneuveld soldaat. Dagelijks de bloeddorst van de nieuwkomer in het veld. Want  de laatste overlevende mag zich een jaar lang ‘de slimste mens ter wereld’noemen. Opperquizmaster Erik Van Looy maakt zich alvast op voor het zeventiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld.

 • Bake Off Vlaanderen (DERDE SEIZOEN)
Story image

 

De iconische witte Bake Off-tent strijkt ook dit jaar neer in Vlaanderen. Tien gepassioneerde thuisbakkers nemen het acht weken lang tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Wim Opbrouck zorgt als gastheer opnieuw voor de kers op de taart, hofleverancier-patissier Herman Van Dender en culinair auteur en food historica Regula Ysewijn zijn weer van de partij als jury.

 • De Mol (ZEVENDE SEIZOEN)
Story image

Tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en met hen ook maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, maken zich op voor een nieuwe De Mol. Van Zuid-Afrika over Mexico graaft De Mol zich voor dit nieuwe seizoen een weg naar het oosten: De Mol Vietnam. Dwars doorheen dit prachtige land en in vele Vlaamse huiskamers start de spannendste zoektocht van het voorjaar. Onderweg moeten de kandidaten slagen in zoveel mogelijk opdrachten, want alleen zo kunnen ze geld verdienen. Maar ze moeten elkaar zoveel mogelijk in de gaten houden, want in hun midden huist een sluwe saboteur. De mol. En die doet niets liever dan de groepen tegenwerken.

 • Café De Mol

Ook Café De Mol keert terug om de mollenjacht in Vlaanderen officieel te openen en wekelijks op zoek te gaan naar de man of vrouw die iedereen weet te misleiden. Gilles Van Bouwel en Elodie Ouedraogo gaan wekelijks op zoek naar de man of vrouw die iedereen weet te misleiden.

ZES blijft in 2019 'USA, all day' met de beste films en series uit de USA.

Ook dit jaar brengt ZES een overzicht van alle highlights en kippenvelmomenten uit de prestigieuze awardshow van de OSCARS©. In opbouw naar de spannende uitreiking staan er een week lang films op het menu die ooit één of meerdere OSCARS© in de wacht wisten te slepen.

Naast die bekroonde films serveert ZES wekelijks de gekende filmcocktail van blockbusters, klassiekers en actiefilms. Topfilms als Pearl Harbor, Pacific Rim, When Harry met Sally en Clash of the Titans zijn er maar enkele van.

Maar natuurlijk ook dikke fun voor de seriekijkers, want zij krijgen gloednieuwe afleveringen van de topseries Blindspot, The Blacklist en Blue Bloods voorgeschoteld. Maar naast de gekende successen starten ook twee nieuwe misdaadreeksen: het komische Rush Hour en dramatische Animal Kingdom. Bingewatchen doen we nog steeds in het weekend. Met popcorn in de zetel voor crime-marathons van o.a. NCIS, NCIS LA en Hawaii Five-O.

En verder dit voorjaar mag je je verwachten aan een Supermaand: Superheroes en Supernatural. Elke dag, een hele maand lang. In de spotlight staan gloednieuwe afleveringen van Supergirl, Legends of Tomorrow, Supernatural en Gotham. Maar ook toppers als The Conjuring, Green Lantern, Superman Returns en Catwoman.

 

Over De Vijver Media

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

De Vijver Media