SBS en Mediahuis Connect commercialiseren samen grootste Belgische video-aanbod met maandelijks meer dan 40 miljoen beschikbare views

Met een totaal vermarktbaar volume van meer dan 40 miljoen video views per maand commercialiseren SBS en Mediahuis Connect voortaan samen het grootste lokale video aanbod van België en dit zowel via de websites van VIER en VIJF als via de websites van De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Mediahuis Connect en SBS Belgium vormen vanaf maart een nog sterkere tandem door een gemeenschappelijk online entertainment- en nieuws-videoaanbod in de markt te zetten dat pre-, mid-, post-rolls en in-content banners van adverteerders volgens eenzelfde salesaanpak aanbiedt. 

Campagnes die zowel een tv- als online videoluik bevatten zullen worden beheerd door het salesteam van SBS Belgium. Mediahuis Connect is het vaste aanspreekpunt voor puur online videocampagnes die zowel op de sites van Mediahuis als SBS kunnen lopen.

Beide partners zetten ten volle in op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de context waarin de video-advertising verschijnt.  Zo zal online videocontent die te gevoelig is om advertising aan te koppelen,  via een nieuwe tool door de nieuwsredacteurs zelf uitgesloten  worden van commercialisatie. Op die manier kunnen adverteerders er zeker van zijn dat hun campagnes terechtkomen in een kwalitatieve omgeving die niet ingaat tegen het dna van hun merk.

"Voor een adverteerder wordt het bijzonder eenvoudig om tegelijkertijd een tv-advertising én online video netwerkpakket aan te kopen, om op die manier het bereik van de campagne te maximaliseren", zegt Philippe Bonamie, CEO SBS Belgium. "Adverteerders kunnen vanaf maart kiezen tussen de aankoop van grote volumes via een gezamenlijk netwerkpakket, of voor een meer gerichte benadering van hun doelgroep via onze verschillende targeting mogelijkheden." Voor SBS biedt deze samenwerking een aanzienlijke uitbreiding van de online video inventory, voor Mediahuis openen er deuren door de makkelijke combinatie van tv en online campagnes.

Bart Decoster, Corporate Director Mediahuis Connect: "Mediahuis was al de aandeelhouder en online regie van SBS, vandaag breiden we de samenwerking verder uit door met een sterke salesstrategie te komen waar we samen online video aanbieden op zowel de SBS- als Mediahuis websites. Door de krachten te bundelen en resoluut te kiezen voor een 360° aanpak, genieten onze partners nu van de voordelen van zowel digitaal, als tv, als print. Meer nog, zowel SBS als Mediahuis zijn de weg ingeslagen om videocontent te genereren die exclusief wordt voorbehouden voor hun websites. Ook rond deze content zijn er heel wat partnerships met adverteerders mogelijk."

Voor meer informatie, contacteer:

SBS Belgium:

Kristof Demasure
Woordvoerder
[email protected]
M +32 (0)478 22 06 82

Mediahuis:

An Steylemans
Marketing Manager
[email protected]
M +32 (0)473 55 71 48

Over Mediahuis Connect

Mediahuis Connect is de interne mediaregie van alle nieuwsmerken en classifiedsproducten van Mediahuis en biedt adverteerders een totaaloplossing: intelligente en kwalitatieve connecties met consumenten.  Met de baseline “Wij zoeken graag aandacht” zet Mediahuis Connect een aanbod in de markt dat adverteerders de mogelijkheid biedt om hun doelgroepen op een creatieve manier aan te spreken binnen een geloofwaardige en relevante context. Met aan de basis een rijke portfolio aan kwalitatieve nieuwsmerken heeft Mediahuis Connect zowel het bereik als de gerichtheid in huis om voor elke klant de juiste impact te realiseren. www.mediahuisconnect.be

 

Over SBS Belgium

Het commerciele aanbod van de reclameregie van SBS Belgium (VIER en VIJF) bestaat uit liefst 12 verschillende tv-zenders met unieke profielen. De Belgische adverteerders krijgen via SBS toegang tot commerciële mogelijkheden op maat naar alle mogelijke doelgroepen in Vlaanderen via de algemene tv-zenders VIER en VIJF, en de themazenders Discovery Channel, Nickelodeon, Nick Jr., MTV, Comedy Central, Spike, Play Sports, njam!, Studio 100 TV en TLC.

Over De Vijver Media

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

De Vijver Media