Peter Quaghebeur CEO SBS Belgium (VIER en VIJF)

Peter Quaghebeur wordt de nieuwe CEO van SBS Belgium (VIER en VIJF). Peter Quaghebeur neemt zijn nieuwe functie op vanaf 1 april en verlaat WPG Uitgevers België. Tussen 2003 en 2011 was Quaghebeur directeur-generaal van VMMa, het huidige Medialaan. Philippe Bonamie, de huidige CEO van SBS Belgium, wordt opnieuw de COO, de functie die hij eerder onder Thierry Tacheny bekleedde.

Peter Quaghebeur zal verder bouwen op de fundamenten die de afgelopen tv-seizoenen gelegd zijn na de start van VIER en VIJF op 17 september 2012. VIER en VIJF willen de komende jaren hun uitgesproken Vlaamse zendschema’s uitbreiden, en zullen een stabiel kijkersbereik nastreven dankzij het meerjaren-plan van de aandeelhouders van De Vijver Media (Corelio, Telenet, Erik Watté en Wouter Vandenhaute). De raad van bestuur van De Vijver Media heeft beslist om te blijven investeren in een groter en gevarieerder aanbod Vlaamse programma's voor de kijkers, gecombineerd met meer innovatieve mogelijkheden voor adverteerders.

Peter Quaghebeur: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij deze interessante mediagroep: ze combineert creativiteit, technologische innovatie en bereik met dit aandeelhouderschap. De mediawereld - net als de rest van de economie - is in volle verandering. En het is een privilege om er mee aan de knoppen te mogen zitten in deze boeiende tijden. Ik neem met spijt afscheid van WPG. Het waren spannende jaren van verandering en nieuwe trajecten. Heel inspirerend voor mijn volgende stap."

Wouter Vandenhaute, voorzitter van de raad van bestuur van De Vijver Media: “Na drie jaar zijn VIER en VIJF erin geslaagd om een vaste plek als lokale speler in te nemen naast de grote omroepen Reyerslaan en Medialaan. Peter Quaghebeur gaat VIER en VIJF verder op de Vlaamse kaart zetten: Peter brengt niet alleen zijn jarenlange ervaring in commerciële televisie mee, hij heeft de voorbije jaren onder andere bij de Pro League en bij WPG bewezen dat hij een bruggenbouwer is.”

Contacteer ons
Kristof Demasure Woordvoerder, De Vijver Media
Kristof Demasure Woordvoerder, De Vijver Media
Over De Vijver Media

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

De Vijver Media